Praktijk voor Bewustwording

rust en ruimte geven een ander perspectief

Trager

Wat is Trager?

Trager is op een speelse manier uw lichaam opnieuw leren ervaren. U kunt het vergelijken met een baby die vol nieuwsgierigheid zijn eigen lichaam aan het ontdekken is. Trager is een bijzondere en ontspannen vorm van lichaamswerk. Het lichaam wordt in een wiegende beweging gebracht. Elke cel in het lichaam wordt hierdoor aangeraakt. Hierdoor wordt een gezondheidsproces op fysiek, psychisch en emotioneel niveau geactiveerd. De ervaring is dat tijdens en na de Tragersessie het lichaam ruim, soepel, licht en ontspannen aanvoelt.

Voor verder achtergrondinformatie verwijs ik u door naar de site: www.trager.nl

Is Trager altijd toepasbaar?

Ja, Trager is vrijwel altijd toepasbaar. Twee uitzonderingen hierop vormen voor mij:
* aanstaande moeders, met name in de eerste 3 maanden van hun zwangerschap. Dit om te voorkomen dat een verband wordt gelegd tussen een Tragersessie en een, onverhoopte, miskraam;
* mensen met kanker. Tragersessies kunnen ondersteunend zijn bij kanker. Tragersessies zijn echter nooit een alternatief voor een geneeskundige behandeling!

Afstemming met andere disciplines heeft altijd mijn voorkeur.

Trager en hypermobiliteit

Hypermobiliteit in het kort
Als u hypermobiel bent, zijn uw banden en pezen te soepel. Uw gewrichten krijgen daardoor niet genoeg steun en worden te beweeglijk.

U hoeft hier geen last van te hebben, maar het is wel mogelijk dat u pijn krijgt aan uw spieren of gewrichten. Ook kunnen uw spieren sneller overbelast raken doordat zij het gebrek aan stabiliteit in het gewricht gaan compenseren. Heeft u spier- of gewrichtsklachten door hypermobiliteit? Dan heeft u het hypermobiliteitssyndroom (HMS).
(Bron: www.reumafonds.nl)

In mijn Tragerpraktijk krijg ik regelmatig personen met hypermobiliteit. Vaak weet de persoon het zelf niet dat hij hypermobiel is. Rugklachten komt als een van de klachten naar voren. Tijdens een Tragersessie wordt ruimte ervaren. Bij hypermobiliteit wordt weer contact tussen de gewrichten gemaakt zodat de persoon zich weer compleet, stevig en compact voelt. Op die manier hoeven de spieren niet meer zo hard te werken om het gebrek aan stabiliteit te compenseren. Ik noem het zelf altijd iemand weer in elkaar zetten. De lichamelijke klachten worden beduidend minder.

Tijdens en na de sessie leer ik u om het contact tussen uw gewrichten zelf in stand te houden. De ervaringen van de personen zijn positief.

Trager

Nieuws

Toon Hermans Huis

 

Sinds 4 januari 2019 ben ik bij het Toon Hermans Huis te Maastricht aan het masseren.
Voor informatie en voor het maken van een afspraak kunt u bellen met: 043-3261000.
U kunt ook kijken op hun website: www.toonhermanshuismaastricht.nl.

 

Informatie over voeding en gezondheid:
Het lichaam ontzuren

Voor meer informatie verwijs ik u naar de volgende website: www.alka.nl.
U kunt mij hierover consulteren.