Praktijk voor Bewustwording

rust en ruimte geven een ander perspectief

Masseren bij kanker

Masseren bij kanker is een zachte aanraking welke kan worden vergeleken met het zacht aanbrengen van bodylotion. Er wordt met neutrale olie gemasseerd. Als masseren vanwege bijvoorbeeld lymfoedeem niet mogelijk is, dan bestaat de aanraking uit het neerleggen van de handen op dat deel dat niet mag worden gemasseerd. Beide aanrakingen werken op het (parasympatisch) zenuwstelsel en werken kalmerend (sederend) en niet activerend. De inspanning voor het lichaam is ongeveer gelijk aan een dagelijkse activiteit zoals boodschappen doen, traplopen. Doordat het een ontspannende werking heeft, heeft het een positieve werking op de persoon die wordt gemasseerd. De massage is geen behandeling. Het is complementair (aanvullend) op de behandeling.

Ik werk met een anamneseformulier om een verantwoord massageplan te maken. Voor iedere massage wordt een update gemaakt en overwogen of op dat moment een massage verantwoord is. Vanuit het Instituut massage bij kanker (www.massagebijkanker) zijn er richtlijnen en protocollen opgesteld waar ik mee werk. Na iedere massage maak ik een verslag waarin staat wat ik heb gedaan en de reden hiervoor.

Om mijn kennis en licentie te mogen behouden is bijscholing bij het Instituut massage bij kanker verplicht. Voor vragen en voor het maken van een afspraak kunt u mij bellen. Ik kom ook bij u thuis.

De reden dat ik deze training ben gaan volgen is dat ik mij met al mijn kennis onmachtig voelde om iets voor een goede vriendin, helaas is ze aan kanker overleden, te kunnen betekenen. Ze vertelde dat ze zich had laten masseren en dat had haar pijn verminderd en het was ontspannen geweest. Ik was verbaasd dat er gemasseerd mocht worden en ben meteen op internet naar informatie gaan zoeken. De site en informatie van het Instituut massage bij kanker sprak me meteen aan en de keuze was snel gemaakt.

 

www.massagebijkanker.nl  logo netwerk massage bij kanker

Nieuws

Bij deze het goede bericht dat de praktijk vanaf 2 juni 2020 weer open is.

 

U kunt vanaf nu als vanouds via de app, mail of telefonisch een afspraak voor een sessie maken.
Tijdens de sessie zal ik een mondkapje en handschoenen dragen. Ik wil u verzoeken om een (hoes)laken en een handdoek mee te brengen.

 

Vanwege het corona virus zijn er richtlijnen waar ik me aan moet houden. Klik op de volgende link om ze te lezen:

 

Richtlijnen vanwege het coronavirus.

 

Ik wil u verzoeken deze voor het maken van een afspraak te lezen en kort voor de afspraak door te nemen om te kijken of er iets in uw situatie is veranderd waardoor u mogelijk de afspraak moet verzetten. Helaas mag ik nog geen patiënten met kanker masseren omdat zij tot de risicogroep behoren. Zodra ik hen mag masseren zal ik dit via Facebook en mijn site kenbaar maken. 

 

Als er nog vragen zijn dan kunt u mij deze stellen.
Ik hoop u snel weer in de praktijk te ontmoeten.

 

Blijf gezond en zorg goed voor uzelf.

 

Toon Hermans Huis

 

Sinds 4 januari 2019 ben ik bij het Toon Hermans Huis te Maastricht aan het masseren.
Voor informatie en voor het maken van een afspraak kunt u bellen met: 043-3261000.
U kunt ook kijken op hun website: www.toonhermanshuismaastricht.nl.

 

Informatie over voeding en gezondheid:
Het lichaam ontzuren

Voor meer informatie verwijs ik u naar de volgende website: www.alka.nl.
U kunt mij hierover consulteren.