Praktijk voor Bewustwording

rust en ruimte geven een ander perspectief

Fibromyalgie

Fibromyalgie betekent bindweefselspierpijn. De spieren zijn veel te gespannen. Dit veroorzaakt spierpijn en pijn aan de aanhechtingsplaatsen van de spieren en pezen. Er is geen eenduidige oorzaak voor fibromyalgie.

De meeste deskundigen zijn van mening dat fibromyalgie door meerdere factoren wordt bepaald. Zo kan een verzwakking van het immuunsysteem leiden tot een grotere gevoeligheid voor infecties. Fibromyalgiepatiënten hebben vaak last van schimmelinfecties. Het zijn vaak oude virussen die nog in het lichaam aanwezig zijn.

Ook de ziekte van Lyme door een besmette tekenbeet kan fibromyalgie veroorzaken. Als de lever niet meer in staat is om de gifstoffen te verwijderen, dan worden deze opgeslagen in de spierweefsels en het bindweefsel. Daarnaast kan op latere leeftijd een hormonale disbalans (schildklierproblemen) een rol spelen.

Evenzeer kan huidige of vroegere emotionele stress een rol spelen. Doordat chronische stress vaak in het onderbewuste systeem aanwezig is, kunnen slaapproblemen ontstaan. Een fibromyalgiepatiënt is vaak verstijfd en vermoeid na de nachtrust.

Gezonde voeding, goede nachtrust en voldoende beweging is heel belangrijk. Eventueel kunnen supplementen aan de voeding worden toegevoegd. Belangrijk is om aandacht te schenken aan de verhouding base (80%) - zuren (20%). Ontzuren van het lichaam kan bijdragen aan herstel van het lichaam en verminderen van de klachten.

Behandelingen in mijn praktijk:

* Fibromyssage ter bevordering van de nachtrust;
* Fibromyssage tegen pijn in het algemeen;
* Fibromyssage tegen hoofdpijn;
* Stretchen van de meridianen wat voor doorstroming van energie zorgt;
* Bespreken van uw eetpatroon met daaraan een voedingsadvies gekoppeld.

Nieuws

Toon Hermans Huis

 

Sinds 4 januari 2019 ben ik bij het Toon Hermans Huis te Maastricht aan het masseren.
Voor informatie en voor het maken van een afspraak kunt u bellen met: 043-3261000.
U kunt ook kijken op hun website: www.toonhermanshuismaastricht.nl.

 

Informatie over voeding en gezondheid:
Het lichaam ontzuren

Voor meer informatie verwijs ik u naar de volgende website: www.alka.nl.
U kunt mij hierover consulteren.