Praktijk voor Bewustwording

rust en ruimte geven een ander perspectief

Fibromyalgie

Fibromyalgie betekent bindweefselspierpijn. De spieren zijn veel te gespannen. Dit veroorzaakt spierpijn en pijn aan de aanhechtingsplaatsen van de spieren en pezen. Er is geen eenduidige oorzaak voor fibromyalgie.

De meeste deskundigen zijn van mening dat fibromyalgie door meerdere factoren wordt bepaald. Zo kan een verzwakking van het immuunsysteem leiden tot een grotere gevoeligheid voor infecties. Fibromyalgiepatiënten hebben vaak last van schimmelinfecties. Het zijn vaak oude virussen die nog in het lichaam aanwezig zijn.

Ook de ziekte van Lyme door een besmette tekenbeet kan fibromyalgie veroorzaken. Als de lever niet meer in staat is om de gifstoffen te verwijderen, dan worden deze opgeslagen in de spierweefsels en het bindweefsel. Daarnaast kan op latere leeftijd een hormonale disbalans (schildklierproblemen) een rol spelen.

Evenzeer kan huidige of vroegere emotionele stress een rol spelen. Doordat chronische stress vaak in het onderbewuste systeem aanwezig is, kunnen slaapproblemen ontstaan. Een fibromyalgiepatiënt is vaak verstijfd en vermoeid na de nachtrust.

Gezonde voeding, goede nachtrust en voldoende beweging is heel belangrijk. Eventueel kunnen supplementen aan de voeding worden toegevoegd. Belangrijk is om aandacht te schenken aan de verhouding base (80%) - zuren (20%). Ontzuren van het lichaam kan bijdragen aan herstel van het lichaam en verminderen van de klachten.

Behandelingen in mijn praktijk:

* Fibromyssage ter bevordering van de nachtrust;
* Fibromyssage tegen pijn in het algemeen;
* Fibromyssage tegen hoofdpijn;
* Stretchen van de meridianen wat voor doorstroming van energie zorgt;
* Bespreken van uw eetpatroon met daaraan een voedingsadvies gekoppeld.

Nieuws

Massage bij kanker

Sinds 15 december 2017 ben ik geslaagd voor de training masseren bij kanker bij het Instituut masseren bij kanker.
Neem hier contact met mij op voor meer informatie.

Lentemoeheid en Detox

Tips voor de lente:
Lees in dit artikel meer over detox als vastenkuur met informatie over de kleikuur, oliekuur en sapkuur.

Aloë Vera

 

Informatie over en producten van Aloë Vera zijn te vinden op de site van Judith Wiegers onder het kopje "Forever Living Producten".

Kruiden en recepten

 

Bezoek ook mijn kruiden en recepten pagina voor meer informatie over diverse kruiden of recepten met kruiden. Bij vragen of twijfels altijd contact opnemen met een deskundige of een arts.
Bij vragen kunt u contact met mij opnemen.

Informatie over voeding en gezondheid:
Het lichaam ontzuren

 

Voor meer informatie verwijs ik u naar de volgende website: www.alka.nl.
U kunt mij hierover consulteren.