Praktijk voor Bewustwording

rust en ruimte geven een ander perspectief

Ervaringen

recensie over een familieopstelling d.d. 11 juli 2016:

Van te voren wist ik helemaal niet wat ik kon verwachten en wat het precies inhield. Ondanks dat ik sommige dingen op het moment een beetje "zweverig" vond, heb ik alles over me heen laten komen. De opstelling heeft mij mezelf beter leren begrijpen en kennen en heeft mij vooral innerlijke rust gegeven. Een rust die ik van te voren niet gekend heb!

juni 2015, geschreven door Wendy:

Heb Ankie leren kennen op de kruidenopleiding.
Na een aantal gesprekken over de Trager, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Afspraak gemaakt en daar was de dag dat Ankie een heel diep stuk heeft kunnen raken op emotioneel gebied. Wat Trager ook losmaakt. Zo dan ook meteen een fysiek stukje. Wat samen ging bij mij.
Toen ik zwanger raakte ook een aantal behandelingen gehad. Dit is iedere zwangere vrouw aan te raden! Zeer ontspannend. Ze maakt fijn contact met je kleintje in de buik. En fysieke ongemakken in je zwangerschap worden verlicht! Met de zachte, maar effectieve aanrakingen.
Het was heerlijk!

3 maart 2015, geschreven door Dave:

Uit nieuwsgierigheid en behoefte naar een stukje lichamelijke verzorgen een afspraak gemaakt voor een Trager sessie. Inmiddels 2 totaal verschillende sessies mogen ervaren die beiden hebben geleid naar een hoger zelfbewustzijn. Gek om te beseffen dat 'blessures' die je zowel fysiek als geestelijk hebt opgelopen na jaren nog zo een grote rol kunnen spelen. Dankzij de sessies zijn spanningen verminderd of weg, heb ik handvaten gekregen om zelf aan de slag te gaan met obstakels die ik ervaar in het leven en voel ik een stuk meer balans en rust in mijn lichaam en geest.
Ankie ik wil jou graag bedanken voor de warmte, verlichting, bewegelijkheid en inzichten die mij zijn gegeven!

maart 2015, geschreven door "Anoniem":

Na een kennismakingsavond met Ankie en Träger therapie was de interesse gewekt bij mij. De Trägersessies met Ankie hebben ontzettend veel losgemaakt bij mij aan (lang vergeten) herinneringen. Door de sessies ben ik weer ontzettend in mijn eigen kracht komen te staan en in meer contact met mijn lichaam en mijzelf. Wat begon als een oprechte interesse en wellicht nieuwsgierigheid, is ontaard in een ontdekkingsreis naar mijn eigen lichaam en geest.
Ik ben Ankie heel erg dankbaar voor haar hulp in mij weer bewust te maken van mijn eigen lichaam, hoe het lichaam in verbinding staat met je mentale stuk en de sessies hebben mij enorm helpen groeien als mens.
Een absolute aanrader voor iedereen!

12 januari 2015, geschreven door Kim:

Ik zie de Trager behandeling echt als een cadeautje voor mezelf. Ook als het niet per se nodig is, vind ik het een zalige ervaring om heerlijk los gewiebeld te worden. Ankie voelt heel goed aan waar ze je mee kan helpen. Vaak vergeet ik te zeggen waar ik last van heb (gehad), maar zij voelt feilloos aan waar ze moet zijn. Ik vind het nog steeds een vreemd idee dat je door zo’n zachte aanraking zo’n ontspanning kunt voelen en ook vastzittende spieren losser worden. Wat de fysiotherapeut met veel pijn en moeite niet opgelost kreeg, lukte Ankie wel.
Na een Trager sessie voel ik me als herboren. Het is alsof mijn lichaam meer ruimte heeft en warmer en zachter aan voelt. Ook de simpele ontspanningsoefeningen die ik mee krijg voor thuis helpen goed.

18 juli 2014, geschreven door Anita:

Ik vond de Trager sessie een lichamelijke en geestelijke openbaring. Nooit had ik gedacht dat zulke minimale bewegingen een zo'n groots effect zouden hebben op lichaam en geest. Oude "blessures" waaraan ik niet echt meer gedacht had kwamen naar boven en werden "afgesloten". Het is een mooie zachte wijze om lichaam en geest in balans te krijgen.
Dankjewel voor deze mooie ervaring.

8 juli 2014, geschreven door Brigitte:

Ik ben met Ankie in aanraking gekomen begin dit jaar. Ik ben altijd geïnteresseerd waarom mensen doen wat ze doen, dus toen in Ankie bezig zag met een behandeling werd ik nieuwsgierig naar het hoe en waarom.
Ik kwam met haar zoon aan de praat en het was een geweldig gesprek, het ging van koken (hij is kok) tot aan edelstenen en schedels (dat is echt mijn ding). Na ongeveer 1,5 - 2 uur had Ankie tijd om mij een behandeling van haar te laten ervaren. Ik mocht op de behandeltafel gaan liggen en zij ging met zachte schommel bewegingen aan de gang. Omdat ik Gilles de la Tourette heb, heb ik maar even netjes gewaarschuwd dat ik onverwachtse bewegingen kan maken.
Mijn spieren zijn altijd gespannen, maar voor mij voelen ze als ontspannen. Op mijn rug liggen hou ik nooit lang vol, dan krijg ik echt kramp en rugpijn. Toen Ankie met de trager behandeling bij mijn onderrug begon, voelde ik dat iets in mijn rugspanning veranderde. Ik kon ineens beter liggen, ik kreeg geen pijn, uiteindelijk heb ik 30-45 min. zo gelegen zonder problemen. Ankie en ik vonden de combinatie Gilles de la Tourette en Trager interessant en we hebben in de maanden erna samen gekeken en ervaren wat de positieve verandering is voor mij.
Ondanks dat ik nog steeds niet de spierspanning goed voel, is er duidelijk verbetering. En ongeveer eens in de 6-8 weken even bij Ankie langs maakt dat ik nu veel minder pijn heb.
Ankie en ik hopen allebei dat het uiteindelijk niet nodig is om een behandeling te krijgen, maar tot die tijd, ben ik heel blij dat ik Ankie tegen ben gekomen.

3 juli 2014, geschreven door "Anoniem":

Een teen en een stalen balk is geen goede combinatie, zeker niet als de balk op de voet valt. Dat gebeurde ongeveer 30 jaar gelden. De teen was gebroken. Zoals iedereen weet: tenen kunnen niet gezet worden. Rust houden en laten genezen was het motto. Na een week voorzichtig aan doen, weer gewoon lopen. Maar het is altijd een gevoelige plek gebleven. Altijd, en op een gegeven moment onwillekeurig rekening houden met afwikkelen en geen misstap maken. Tot ik last kreeg van het been en onderrug. Na een Trager sessie bij Ankie waar ze bijzondere aandacht gaf aan de teen, heb ik nooit meer last gehad. Ik heb de voet weer kunnen gebruiken zoals de voet bedoeld is.
Vreemd toch, ondanks dat de breuk al zo lang geleden geheeld is, kunnen klachten toch nog oplossen. Een verklaring heb ik niet maar het werkte wel.

19 juni 2014, geschreven door Sonja:

Trager is voor mij een manier om heerlijk te ontspannen en om bewust te worden van mijn lichaam. In het dagelijks leven luister ik vaak niet goed naar mijn lijf, met als gevolg dat mijn rug vast komt te zitten of dat ik last krijg van mijn nek. Tijdens een Trager sessie wordt alles op een zachte manier los gewiebeld, waardoor de puzzelstukjes weer op de goede plek belanden en mijn lijf weer aanvoelt als één geheel. Echt een aanrader!

16 juni 2014, geschreven door Dana:

Onlangs ontving ik van Ankie een Trager sessie. Het was heerlijk ontspannen en relaxed. De pijn in mijn onderrug is zelfs nu na een aantal dagen nog steeds weg. Het lijkt wel alsof de botten in mijn lichaam door de zachte wiegende bewegingen van de Trager behandeling weer op de juiste plaats in elkaar zijn gevallen. Ook heb ik uitgebreid advies ontvangen betreffende bepaalde kruiden. Met een glimlach op mijn gezicht ging ik weer naar huis. Kortom: een aanrader!

Trager sessie met MS-patiënten

Onlangs heb ik in mijn praktijk twee MS-patiënten mogen ontvangen voor een Trager sessie. We hebben ervaren dat Trager verandering (onder andere tijdelijke ontspanning) kan brengen.

Nieuws

Massage bij kanker

Sinds 15 december 2017 ben ik geslaagd voor de training masseren bij kanker bij het Instituut masseren bij kanker.
Neem hier contact met mij op voor meer informatie.

Lentemoeheid en Detox

Tips voor de lente:
Lees in dit artikel meer over detox als vastenkuur met informatie over de kleikuur, oliekuur en sapkuur.

Aloë Vera

 

Informatie over en producten van Aloë Vera zijn te vinden op de site van Judith Wiegers onder het kopje "Forever Living Producten".

Kruiden en recepten

 

Bezoek ook mijn kruiden en recepten pagina voor meer informatie over diverse kruiden of recepten met kruiden. Bij vragen of twijfels altijd contact opnemen met een deskundige of een arts.
Bij vragen kunt u contact met mij opnemen.

Informatie over voeding en gezondheid:
Het lichaam ontzuren

 

Voor meer informatie verwijs ik u naar de volgende website: www.alka.nl.
U kunt mij hierover consulteren.